
Yarım kilo kıyma
1 küçük çay bardağı ince bulgur
6 tane yufka
3 tane kırmızı közlemelik biber (kapya biber)
1 çay bardağı ceviz
Yarım demet maydonoz
Bir çay bardağı sıvı yağ
2 baş soğan
1 su bardağı galeta unu
2 tane yumurta
1 tatlı kaşığı kimyon,
karabiber, pul biberi, tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı :
Öncelikle 1 çay bardağı kısırlık ince bulguru 1 çay bardağı sıcak suyla ıslatalım. Çukur bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağımızda doğradığımız soğanlarımızı biraz kavuralım. Kıymamızı da ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
3 tane kırmızı biberimizi küpler halinde doğrayalım. Kavrulan kıymamıza ilave edip kısa bir süre daha kavuralım.
Islattığımız bulgurumuzu da ilave edip, karıştırıp, altını kapatalım. Cevizimizi elimizle kıralım. Baharatlarımızı da koyup, maydonozu ince ince doğrayıp iyice karıştıralım. Kalan yarım çay bardağı sıvı yağımıza, yarım çay bardağı su ilave edip çırpalım. 1 tane yufkamızı açıp, yarısına, yağla su karışımından biraz sürüp katlayalım. Yine 1 kaşık yağlı karışımdan sürüyoruz.
İkiye katladığımız yufkamızı ortadan 2 ye kesip, sonra tekrar kesip 4 parça elde edelim. İçlerine hazırladığımız kıymalı harcımızdan 2 şer kaşık koyalım.
Kenarlarını içine kapatıp gevşek saralım. 2 tane yumurtayı çırpalım. Geniş düz bir tabağa galeta ununu koyalım. Sardığımız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.