Zengin iç malzemesi ile damaklarda kalacak bir lezzet “Soya Etli İç Pilav”. Dilerseniz nasıl yapıldığına ve gerekli olan malzemelere göz atalım…
Soya Etli İç Pilav için gerekli olan malzemeler
- 20 gram Soya eti
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
- 1 tane kuru soğan
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- Yenibahar
- Tarçın
- 1 su bardağı soya eti suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı soya yağı
- 1 bağ dereotu
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı tuz

Soya Etli İç Pilav nasıl yapılır?
- Fıstıklar soya yağında 5 dakika kavrulur ve üzerine ince ince kıyılmış soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Soğanlar renk değiştirdiğinde yıkanıp süzülmüş pirinçler ilave edilir ve kavrulur.
- Kavrulan pirinç üzerine soya eti ve suyu eklenerek pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pirinçlerin altı kapatılmadan kuş üzümü, tarçın, yenibahar, karabiber ve tuz ilave edilip karıştırılır.
- 20 dakika dinlendirilip ince ince kıyılmış dereotu ile karıştırılarak servis edilir.
Afiyet olsun.