
Malzemeler
6 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı kakao
1paket vanilya
2paket kabartma tozu
3paket karanfil
1 çay kaşığı tarçın
Yarım portakalın
rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı portakal suyu
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı kakao
1
2
3
1 çay kaşığı tarçın
Yarım portakalın
rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı portakal suyu
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
Selanik Tatlısı Yapılışı
1 su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
Selanik Tatlısı Yapılışı
Şerbeti hazırlamak için suyu ve tozşekeri bir kapta şeker eriyene dek kaynatın. Kaynayan şerbeti ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave ederek bir-iki taşım daha kaynatın. Derin bir kapta yumurtaları çırptıktan sonra galeta ununu ekleyin. Daha sonra kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu, karanfili, tarçını, portakalın rendelenmiş kabuğunu, portakal suyunu ve tozşekeri ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Karışımı yağladığınız fırın tepsisine dökerek üzerine iri çekilmiş ceviz serpin. 190 derece fırında içi pişinceye dek 20 dakika tutun. Fırından aldığınız tatlının üzerine sıcak şerbeti dökerek servis yapın
ETİKETLER
Selanik tatlısı tarifi yunan mutfağı