
- 4 baş soğan
- 60 gr tereyağ veya margarin
- 150 gr pastırma
- 1 çay bardağı sıcak su
- 6 adet yumurta
- Tuz, karabiber
- Soğanlar küçük küçük doğranır ve tereyağıyla birlikte tavaya konur.
- Tahta kaşıkla karıştırılarak soğan iyice kavrulur.
- Soğanların üzerine doğranmış pastırma ve sıcak su ilave edilir, ve su çekinceye kadar orta ateşte pişirilir.
- Pastırma ve soğanlar iyice piştikten sonra yumurta kırmak için çatalla altı yuva açılır, bu yuvalara yumurta kırılır ve hafif ateşte pişirilir.
- Yumurtanın akı pişince, ateşten alınır ve yumurtanın üzerine tuz ve karabiber serpilir.
- Spatula yardımıyla servis yapılır.
- Afiyet Olsun!…
Abone olmak için Tıklayınız