Paşa Pilavı için gerekli olan malzemeler
- 1 kilo yağsız kuşbaşı dana eti et, dana
- 100 gram tereyağı
- 1 tane rendelenmiş havuç
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 kilo konserve bezelye
- 4 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 2 tane soğan

Paşa Pilavı nasıl yapılır?
- Pirinç sıcak su ile haşlanır.
- Soğan, yağ ve tuz kavrulup yıkanan kuşbaşı etler eklenerek yarım saat kadar pişirilir.
- Hazırlanan malzeme geniş bir tencereye dökülüp üzerine bezelyeler ilave edilir.
- Bezelye üzerine havuç rendesi ve kimyon serpilerek üzerine haşlanmış pirinç dökülür ve 5 su bardağı sıcak su koyulup kalan yağ dökülerek kısım ateşte 20 dakika pişirilip suyu çektirilir.
- Pişen pilav dinlendirildikten sonra ters çevrilerek boşaltılır ve servis edilir.
Afiyet olsun.
Abone olmak için Tıklayınız