
MALZEMELER
500 gr kuzu kıyma(2 kez çekilmiş)
2 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Tereyağı üzerine sürmek için
12 adet metal ızgaralık şiş
2 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Tereyağı üzerine sürmek için
12 adet metal ızgaralık şiş
HAZIRLANIŞI
İki kez çekilmiş kıymaya rendelenmiş soğan ve baharatları karıştırın. Elinizle 15 dakika iyice yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Kıymadan 12 eşit parça koparıp elinizle şekil verin ve şişlere bastırarak yaklaşık 12 cm uzunluğunda yerleştirin. Izgarada çevirerek kızartın ve kızartırken de fırçayla etlerin üzerine tereyağı sürün.
Kaynak : Haber7
ETİKETLER
Tarifler yemek tarifleri Kıymalı luleh kebabıAbone olmak için Tıklayınız