
- 1 kuzu ciÄŸeri
- 3 demet kuzukulağı
- 3 iri domates
- 1 demet taze soÄŸan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1,5 çorba kaşığı margarin
- 2 avuç arpa şehriye veya pirinç
- 12 bardak su veya et suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kuzu ciğerinin zarı çıkarıldıktan sonra fındık iriliğinde parçalara doğranır. Kuzukulağı, soğan, maydanoz, dereotu yıkanıp doğranır. Domates kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılır ve doğranır.
- Bu işler bitince domates, soğan, kuzukulağı, ciğer ve margarin bir tencere konulup üstü kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Sonra ılık su katılır. Kaynamaya başlayınca pirinç kıyılmış maydanoz eklenir.
- Tuzu ve karabiberi de serpildikten sonra tencerenin kapağını yarı açık kalacak şekilde kısık ateşte pişirilir.
- Çorbanın suyu yarı yarıya azalınca içine kıyılmış dereotu atılır, bir iki defa karıştırıldıktan sonra, çorba servis tabağına boşaltılıp servis edilir.
- Afiyet Olsun!…
Abone olmak için Tıklayınız ciğeri nasıl yapabilirim, ciğerle nasıl çorba yapılır, Çorba tarifleri, kuzu ciğeri çorbası nasıl yapılır