Hafif, lezzetli ve pratik bir tarif “Bademli ve Kaşar Peynirli Sebze”. Nasıl yapıldığına ve gerekli olan malzemelere göz atalım…
Bademli ve Kaşar Peynirli Sebze için gerekli olan malzemeler
- 800 gram Patates
- 200 gram Bezelye
- 1 tane Soğan
- 100 gram Jambon
- 1 tane Mozzarella ya da Dil Peyniri
- 4 tane Domates
- 60 gram Badem
- Maydanoz
- Etsuyu
- Rendelenmiş Parmesan Peyniri Veya Eski Kaşar
- Tereyağı

Bademli ve Kaşar Peynirli Sebze nasıl yapılır?
- Soğan ince ince kıyılır yağda kavrulur.
- Patatesler soyulup ince ince dilimlenir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
- Bezelyelerin yarısı, peynir, jambon ve domates üzerine yerleştirilir.
- Karabiber ve tuz eklenip ikinci kat patates dizilir.
- Diğer malzemeler aynı şekilde sıralanıp işlem tamamlanır.
- Üzeri 2 yemek kaşığı maydanoz, badem ve parmesan peyniri ile kaplanır.
- 4 kepçe et suyu dökülüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirilip servis edilir.
Afiyet olsun.