Bir Urfa'lı olarak yine bir kebap tarifi ile karşınızdayım. Ekmeği, soğan salatası ile herşeyi evde hazırladığım için benim evimde yapılan kebabı en lüks lokantada yapılana bile değişmem. Evet kebap yapacaksanız bu tarifi mutlaka deneyin. Tabi bol sumaklı soğan salatası ve közlenmiş biber eşliğinde. :) Eğer seviyorsanız benim gibi kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı et
Seviyorsanız 400 gr kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
3-4 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Kasaptan aldığım kuşbaşı eti pişmiş sevdiğim için 3'e bölüyorum. Siz isteğinize göre büyüklüğünü yapabilirsiniz. Kuyruk yağı ile yapacaksanız eğer 2 etten sonra 1 kuyruk yağı şişe saplayabilirsiniz.
Tüm malzemeleri karıştırıp mümkünse birkaç saat evvel terbiyeleyin.
Afiyet olsun.