
Abone olmak için Tıklayınız
SUYA KOYUN!
Yeşil soğanı kestikten sonra bir kavanoz suya yerleştirin. Cam kenarında güneş alan bir yer yerleştirin ve suyu azaldıkça su ekleyin. Böylece büyümeye devam edecekler ve haftalar boyunca çürümeyeceklerdir.
NEMLİ BEZE SARIN!
Yeşil soğanların büyümesini değil sadece taze kalmasını istiyorsanız nemli kağıt havluya sararak plastik bir kapta saklayın. Kağıt havlu ıslak veya kuru değil sadece nemli olmalıdır. Aksi takdirde çürüme başlar.
Yeşil soğanların büyümesini değil sadece taze kalmasını istiyorsanız nemli kağıt havluya sararak plastik bir kapta saklayın. Kağıt havlu ıslak veya kuru değil sadece nemli olmalıdır. Aksi takdirde çürüme başlar.
PÖRSÜDÜYSE NE YAPMALI?
Buzdolabında beklerken pörsüyen yeşil soğanları şoklayarak canlandırabilirsiniz. Yeşil soğanları buzlu suda 15-30 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.
Buzdolabında beklerken pörsüyen yeşil soğanları şoklayarak canlandırabilirsiniz. Yeşil soğanları buzlu suda 15-30 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.
DONDURARAK SAKLAYABİLİRSİNİZ
İhtiyacınız kadarını kullandıktan sonra yeşil soğanları yıkayıp kuruladıktan sonra kıyın ve plastik bir torba içerisinde buzluğa atın. Tekrar kullanmanız gerektiğinde bir kaç dakika çözdürmek yeterli olacaktır.
İhtiyacınız kadarını kullandıktan sonra yeşil soğanları yıkayıp kuruladıktan sonra kıyın ve plastik bir torba içerisinde buzluğa atın. Tekrar kullanmanız gerektiğinde bir kaç dakika çözdürmek yeterli olacaktır.