MALZEMELER
- 2 bardak süzme yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
- 3 bardak tavuk suyu
- Yeteri kadar su
- Kuru tarhun otu
- Tuz
ÜZERİ İÇİN
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Toz kırmızı biber
Konya Yöresi Tarhun Çorbası Tarifi
- Tencere de yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.
- Ardından unu ilave edin ve tavuk suyu ile açarak karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın, karıştırarak kaynatın.
- Kaynadığında ocağın altını kısın.
- Didiklenmiş tavuk etini çorbaya katın.
- Tuzunu ekleyin.
- 3-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
- Tarhun otunu ufalayın ve çorbanın üzerine bolca serpiştirin.
- Sosu için tavada yağları ve kırmızı toz biberi hafifçe kızartıp çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun…
Abone olmak için Tıklayınız