Malzemeler: * 4 dilim taze kaşar peyniri * 5 adet yumurta * 1 kahve fincanı light süt * 1 çorba kaşığı mısır unu * 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri * 2 adet soğan * 2 tatlı kaşığı sıvıyağ * 4-5 dal maydanoz * Karabiber, Tuz Süslemek İçin : * 4-6 taze soğan sapı * Birkaç nane dalı
Hazırlanması: * Kaşar peynirleri 2 cm’lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. * Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın. * Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşar peynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın. * Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin. İki taraflı pişirin. * Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın. * Her bir krebin içine 3 dilim kaşar peyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. * Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın. |
|