Malzemeler:
Hamur İçin;
2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı yaş maya
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
2 adet kırmızı biber
1 tane kangal sucuk
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tutam kekik
Üzeri İçin;
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Hamuru için, un hariç diğer malzemeleri yoğurma kasesine
koyup elimizle maya eriyene kadar karıştırın. Unu ekleyip, ele yapışmayan
yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üstünü örtüp ılık bir yerde yarım saat
dinlendirin.
Sucuk ve biberi doğrayın. Kaşar peyniri kekikle karıştırın. Dinlenen
hamurdan küçük portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bir bezeyi alıp hafif
unlayarak merdane yardımıyla açın. Harcı yayıp pideyi harcı görünmeyecek
şekilde kapatın ve tepsiye yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde
hazırlayıp üstlerine yoğurt yağ karışımını sürün. Bıçakla pidelerin ortasında
işaret parmağı büyüklüğünde kesikler yapın. Isıtılmış 180 derece fırında
pişirin.
Afiyet olsun.