KIBRIS KÖFTESİ
Temmuz 01, 2014
Yeni bir günden herkese günaydınlar.
Bugün sizlere hem değişik hem de nefis bir köfte tarifi getirdim.Mutlaka deneyenler olmuştur ama eminim ki hala denemeyen bu lezzeti tatmamış olan bir çok kişi vardır.Gerek içinde patates olması gerekse tarçın aroması ile oldukça farklı bir o kadar da leziz bir köfte.Ben tarçını bir çimdik denecek kadar az kattım,buna rağmen kokusu burama buram damağımdaydı,ama kesinlikle rahatsız edecek kadar yoğun değildi.Eğer farklı lezzetleri seviyorsanız,hele de tarçın aromasıyla aranız iyiyse bu köfteyi mutlaka deneyin derim.
Günün menüsüne ve sahur önerime göz atmayı unutmayın !
Şimdiden hayırlı İftarlar...
Diğer Köfte tariflerime Buradan ,İftar önerilerime Buradan ,İftar menülerime Buradan ulaşabilirsiniz.
5.Gün menüsü
Nohutlu yayla çorbası
Kızarmış patates piyazı
Kıbrıs köftesi
Kırmızı erik kompostosu
Garnitürlü pirinç pilavı
Limonlu Yoğurt tatlısı
Sahur önerisi;
Dereotlu ,tulum peynirli poğaça
KIBRIS KÖFTESİ
4 kişilik
MALZEMELER
500 gr. köftelik kıyma
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
çay kaşığının ucuyla tarçın
1 dilim bayat ekmek içi
tuz
1 silme çay kaşığı kimyon
karabiber
pul biber
kızartmak için:
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kıymayı derin bir kaba alın.Patatesleri ve soğanı rendeleyin ve avucunuzun içine alıp sıkarak suyunu çıkarın ,kıymanın üzerine ekleyin.Rendelenmiş sarımsağı,yumurtayı,ufaladığınız bayat ekmeği,tuzunu ve baharatlarını ekleyip yoğurun ve streçleyip 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin.Yeteri kadar dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin ve kızgın yağda her yerini eşit şekilde kızartın.Kızarttığınız köfteleri kağıt havlunun üzerine alın,bir süre yağının süzülmesini bekledikten sonra servis tabağına alıp sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi