Gül reçelini çok severim. Rayhası ve lezzeti çok lezzetli oluyor. Yalnız şekerlenmemesi ve doğru yapılması gereken bir reçel. Bu tarifi yine Kader ablamdan aldım. Zira reçel konusunda güvenim ona tam.
Malzemeler:
1 kilo gül
6 su bardağı su
3 kg şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı limon suyu
Hazırlanışı:
Gülü temizleyip limon suyuyla iyice mıncıklayın. Güller sönüp suyu çıkıncaya kadar iyice sıkın ve suyundan arındırıp gülleri ayırın. Bir tencereye 6 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynayınca sıktığımız gül yapraklarını ekleyip suyunu çekinceye kadar haşlayın. Şekeri ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika şeker eriyinceye kadar kaynatın. Şeker eriyip kıvamı alınca ayırdığımız limon suyuyla ovduğumuz gül suyunu ekleyin. Gül suyu tam rengini verince limon tuzunu ekleyip 1 taşım kaynatın ve tencereyi hemen buzlu suya oturtun ki rengi bozulmasın. Soğuyunca kavanoza boşaltın. İster buzdolabında, isterseniz serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz. Ben buzdolabında saklıyorum hem rengi bozulmuyor hem de kıvamı çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.
Gül Reçeli...
Temmuz 25, 2014
Tags