ÇİLEKLİ MAGNOLİA PUDİNG
Temmuz 03, 2014
Günaydın,Hayırlı Cumalar.
Bugün,çok değil kısa bir süre öncesine kadar çoğu blogda gördüğünüz,özellikle instagram'ın en moda tatlısı var.Ben de yapalı çok zaman oldu ama biraz rüzgarın dinmesini bekledim sanırım :)
Aslında bu puding orjinal magnolia değil ama madem Türkiye'de bu şekilde moda oldu o halde bana da bu şekilde yazmak düşer :)
New york'ta orjinalini tadanlar bu pudingin magnolia olmadığını iddia ediyorlar,biraz araştırdım evet arada bayağı bir fark var ama burada böyle meşhur oldu yapacak bir şey yok.O halde biz de Türk usulü magnolia diyelim olsun bitsin :)
Tadına gelince ; enfes bir lezzet,üstelik oldukça da hafif,çilekler bitmeden mutlaka deneyin,tadın derim.
Günün menüsüne ve sahur önerime göz atmayı unutmayın !
Şimdiden Hayırlı İftarlar...
Diğer Sütlü tatlı tariflerime Buradan ,İftar önerilerime Buradan ,İftar menülerimeBuradan ulaşabilirsiniz.
7.Gün Ramazan menüsü
Yayla çorbası
Çiğ kabak salatası
Pideli köfte
Limonata
Çilekli magnolia puding
Sahur önerisi;
Peynirli duble poğaça
ÇİLEKLİ MAGNOLİA PUDİNG
8 kişilik
MALZEMELER
1 lt. süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 paket krema (200 ml)
1 paket bebe bisküvisi (200 gr.)
500 gr. kadar çilek
HAZIRLANIŞI
Vanilya hariç diğer tüm malzemeleri sütün yarısı ile birlikte bir tencereye alın,çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde çırpın.Sütün kalanını da ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvamına geldiğinde 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Vanilyaları da ekleyip ılınmaya bırakın.oda sıcaklığına gelen pudinge kremayı da ekleyip 2 dakika kadar mikserle çırpın.
Bebe bisküvisini rondo da çekin,çilekleri tatlıların üzerini süslemek her birkup için birer tane ayırıp gerisini dilimleyin.
İlk kat için kuplara önce ezilmiş bebe bisküvisi kupun yanlarına gelecek şekilde çilekleri dizin,üzerine 2 kaşık kadar puding dökün.Tekrar bebe bisküvisi,çilek ve puding şeklinde bardak dolana kadar aynı işlemi tekrar edin.Son kata puding dökün ve üzerini bebe bisküvisi ile kaplayıp dilimlenmiş çilekle süsleyin.Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrar edin ve pudingleri buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın.Yeteri kadar soğuyan pudinginizi artık servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Tags