Çikolatalı Güllaç
Temmuz 15, 2014
Bir kaç günlük aradan sonra herkese merhabalar.
Enfes bir güllaç tarifi ile kaldığımız yerden devam edelim ,ne dersiniz ? :)
Tarif Sevgili Refika Birgül'e ait,geçtiğimiz aylarda katıldığımız Mucize lezzetler workshop'unda birlikte yapmıştık.Diğer tarifleri yayınlayıp,güllaçı Ramazan için saklamıştım :)
O halde gün bugündür,yayına almanın tam zamanı. Güllaçı bir çok değişik lezzetle denemiştim,Sevgili Refika Birgül sayesinde çikolata ile de denemiş ve tatmış oldum.O gün hiç dinlendirme fırsatımız olmadığı için servis yaparken biraz zorlandık ama siz buzdolabında en az birkaç saat dinlendirirseniz servis de çok zorlanmazsınız.
Bizler bu lezzeti çok sevdik eminim sizlerde çok seveceksiniz,hele de çikolata severseniz bu lezzet tam size göre.Mutlaka deneyin,tadın derim.
Günün menüsüne ve Sahur önerime göz atmayı unutmayın !
Şimdiden Hayırlı İftarlar herkese...
Diğer Güllaç tariflerime Buradan,İftar önerilerime Buradan ,İftar menülerime Buradan ulaşabilirsiniz
19. Gün İftar menüsü
Sarımsaklı ,yoğurtlu erişte çorbası
Patates püresi yatağında soya soslu et
Havuç tarator
Şeftali suyu
Çikolatalı güllaç
Sahur önerisi;
Katmer
Çikolatalı Güllaç
8-10 kişilik
MALZEMELER
6 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
80 gr sütlü kuvertür çikolata
2,5 yemek kaşığı kakao
4 avuç Antep fıstığı içi
7 yaprak güllaç
HAZIRLANIŞI
Öncelikle 6 su bardağı süte,2 su bardağı toz şekeri,2 yemek kaşığı Hindistan cevizini,2,5 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin ve kaynatın.Süt kaynamaya başladıktan sonra Çikolatanın yarısını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve bir kenara alıp ılınmasını bekleyin.Süt ılınırken güllaç yapraklarını kullanacağınız kabın şekline göre kesin hazırlayın (güllaç yapraklarının ebatında yuvarlak bir tepsi kullanırsanız bu işleme gerek kalmayacaktır).Tepsiye bir kat güllaç serin çikolatalı sütten her yerine gelecek şekilde dökün,4. kata gelene kadar her yaprağa 1 kepçe çikolatalı süt dökerek aynı işlemi tekrar edin.4. kata gelince yine çikolatalı süt dökün ve Antep fıstığının yarısını arasına serpiştirin,kalan çikolatanın 4/1 'ni de ister rendeleyin isterseniz küçük parçalara bölüp onu da serpiştirin.Kalan güllaç yapraklarını da her kata 1 kepçe çikolatalı süt dökerek dizin.Son güllacı da koyduktan sonra kalan sütün tamamını üzerine dökün,kalan Antep fıstığı ve çikolatayı da üzerine serpiştirdikten sonra dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
Afiyet olsun...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Tags