Geçtiğimiz günlerde malum ben siron (sırın) tarifi vermiştim. Bu ona çok benziyor tarif ve lezzet olarak. Ayrıca MSA'da gerçekleşen Keskinoğlu tavuk yarışmasına bu tarifle katıldım. 14 yarışmacı arasından dereceye giremedim. İlk yarışma deneyimim oldu. Biraz ısrarla katıldım bu heyecanları sevmediğim için. Öldüm öldüm dirildim yarışmada. Yarışmada şeflerin tadım sırası geldiğinde çatal verirken şefe, elimin titrediğini gördüm ilk kez. :))

Bu tarifin önceki tarifimden farkı cevizli olması, yapılışı ve sunumu. Ben bunu daha çok sevdim. O nedenle sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler:
5 adet yufka
1 adet Keskinoğlu tavuk göğsü
1,5 su bardağı yoğurt
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 adet ceviz
Hazırlanışı:
Tavuğu 1,5 su bardağı su da iyice haşlayın. Çok iyi pişmiş tavuğu sudan çıkarıp didikleyin. Cevizi ellerimizle parçalayıp döküm tavada didiklenmiş tavuk ile birlikte birkaç dakika çevirin.
Yufkayı ikiye bölüp ortasına ince uzun şekilde fotoğraftaki gibi koyun. Benim gibi el açması yufka ise ortasına direkt koyun.
Sonra yufkayı çok sıkı sarın ve 2 parmak kalınlığında bıçakla kesin. Eşit kesmeye dikkat edin. Önceden ısıtılmış fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirin.
Tavuk suyuna tuz ve biberi ekleyip, fırından çıkardığımız sırının üzerine döküp ıslatın. Yoğurda ince kıyılmış sarımsağı az tuz ekleyerek karıştırın ve sırının üzerine kaşıkla ekleyin. Salçaları ve tereyağını döküp ufak bir kapta kızdırıp üzerine dökün.
Afiyet olsun. :)