Abone olmak için Tıklayınız
GEREKLİ MALZEMELER :
Yarım kilo kıyma
150 grm pirinç
2 tane yumurta
1 su bardagı un
Tuz ve karabiber
1 tane kurusogan
Kimyon ve kekik
HAZIRLANISI :
500 GRM KIYMAYA 150 GRM HASLANMIS PİRİNÇ YETERLİ OLUR.
Kıymanın sadece yarısı kavrulacagı için yarısını rendelenmiş soganla kavurunuz.Diger yarısı çig kalmalıÇig kıymayı bir kaba alınız içine pirinç ve baharatları ilave edin.Kavrulmuş ,ılınmış kıymayı da içine aktarın ve yogurun.
Önemli nokta içine çok yumurta koyarsanız toparyayamazsınız,yumusak olacaktır.
Yumurtaları çırpın ve şekil verdigimiz köfteleri önce una bulayıp ardından yumurtaya ,sonra kızdırılmış yagda pişiriniz.
Kadın budu köfteyi daima az yagda pişiriniz
Afiyetler olsunn hadi yorumlar yapın