
Malzemeleri
Yarım paket kabartma tozu
220 gr toz şeker
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1 ortaboy rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı toz zencefil
280 gr un
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket vanilya
173 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
Üzeri İçin
80 gr beyaz çikolata
Yapılışı
Un, kabartma tozu, zencefil ve tuz birlikte eleyerek derin bir kabın içine alın.
Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını mikser ile krema kıvamına gelene kadar 2 dakika çırpın.
Üzerine toz şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın.
Sırasıyla yumurta ve vanilyayıda ekledikten sonra çırpmaya devam edin.
Mikser çalışırken diğer bir kabtaki unlu karışımı 3 seferde ekleyip gözden kayboluncaya kadar çırpın.
Havuç, kuru üzüm ve hindistan cevizi rendesini ilave edip yoğurun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Hamurdan kaşık yardımıyla parçalar alıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizin.
Önceden 175 C' ye ısıtılmış fırında 18 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra spatula yardımı ile dikkatlice tepsiden alıp ızgara üzerinde soğutun.
Üzeri için beyaz çikolatayı parçalara ayırıp bir kaseye alın ve sıcak su dolu bir tencerenin içine kseyle birlikte koyup eritin.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine eriyen çikolatayı istediğiniz şekilde gezdirin ve servis edin.
Notlar: Kurabiyeleri oda ısısında ağzı kapalı bir kapta 5 gün, dondurucu da 2 ay süre ile muhafaza edilebilirsiniz.