MALZEMELER:
- 1 soğan
- 1 kavanoz hazırladığımız tarhana
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 dal maydanoz
- Tuz,karabiber,pulbiber
- Etsuyu,tavuksuyu veya normal su
YAPILIŞI:
Tencereye yağımızı koyup eritelim ve yemeklik doğradığımız ince soğanı ilave edip kavuralım.Salçayı ekleyelim ve karıştıralım.Konserve gendime tarhanasını ilave edip karıştıralım.Üzerine sıcak su ekleyelim ve kaynayana dek karıştıralım.En son tuz,karabiber ve pulbiberde ekleyip 20 dakika çorbamızı pişirelim.Sıcak olarak seris edelim.Afiyet olsun
- 3 çorba kasesi gendime(aşurelik buğday),
- 4 iri boy domates,
- 5-6 tane çarliston biber,
- 2 demet dereotu,1 yemek kaşığı tuz,
- 2 kilo ayran
YAPILIŞI:
Gendimeler yıkanıp, bir tencereye konularak, bir litreden biraz fazla su ilave edilerek kaynatalım.Diğer tarafta sebzeler yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
Gendimeler yıkanıp, bir tencereye konularak, bir litreden biraz fazla su ilave edilerek kaynatalım.Diğer tarafta sebzeler yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
Kaynayan gendimeye doğranan malzemeler ilave edilerek 10 dakika kadar daha kaynatalım.Tenceredeki malzemenin üstünü bir parmak geçecek şekilde ayran ilave edilerek kesilmemesi için sürekli karıştıralım. Kaynara çıkana kadar karıştırılmaya devam edelim.Sonrasında ise arada bir karıştırılarak 15 dakika daha kaynatalım ve,ateşten alalım.Sıcak iken kavanozlara koyup ters çevirelim.
Abone olmak için Tıklayınız