GEREKLİ MALZEMELER
3 ADET YUFKA
300gram tulum peyniri
1 yemek kasıgı tereyagı
2 adet orta boy kabak
1 tutam tuz
yarım demet dereotu
1 cay bardagı fındıkyagı
1 cay bardagı süt
1 adet yumurta sarısı
cörek otu
BÖREGİMİZİN TARİFİ
Kabakların kabuklarını soyarak yıkayınız rendenin iri tarafı ile rendeleyiniz.Simdi tereyagımızı eritelim.Kabakların suyunu elimizle sıkalım tereyagını ilave ederek bir iki çevirerek hafif diri kalıcak şekilde soteleyiniz.
Bir kasede aldıgımız tulum peynirini çatalla ufalayınız.İçine soteledigimiz kabakları ve yıkayıp ince kıyılmış dereotunu ilave ediniz.
Bir tutam tuz katınız.İç malzemesi hazı olsun.
Yufkaların tekini alıp 4 parmak eninde uzun seritlerde keselim.Süt ve fındık yagını bir başka kaptacırpınız.Şerit uzun yufkaların her tarafını fırça yardımıyla soslayınız.
Yufkanın geniş kısmına kabaklı peynirli iç harçından koyup üçgen şeklinde katlayarak muska şeklinde yapalım.Diger yufkalar bitene kadar bu işleme devam ediniz.
Yaglı kagıt serilen fırın tepsisine muska böreklerini sıralayınız.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpiniz.190Derece ısıtlımış fırında üzerleri ve altı nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet Olsun
Abone olmak için Tıklayınız