
Porsiyon: Kişilik
800 GM Tereyagı
4 tane yumurta ( 1 adet sarısını üstüne süreceksiniz )
1 su bardagı fındık içi ( çekilmiş )
1 adet şekerli vanlin
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardagı un
1 su bardagı toz şeker
ŞERBETİ İÇİN
5 SU BARDAGI ŞEKER
5 su bardagı su
2-3 damla limon suyu
HAZIRLANISI
Şerbeti için tüm malzemeleri tencereye alınız.şeker eriyene kadar ateşte karıştırınız.
Şerbeti 3 dk kala limon suyunu ilave edin sonra ocaktan alınız.( sogumaya bırakınız )
Tereyagını,kabartma tozunu ,toz şekeri,3 yumurtanın hepsini,1 yumurtanında akını,çekilmiş fındık içini,vanilin ve unu yoguracagınız kaba ekleyin.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar yogurunuz.Kıvama gelen hamuru kendini toplaması için 5-10 dk dinlendirin.Ceviz büyüklügünde parçalar koparınız ve şekil verin ve fırın tepsisine yerleştiriniz.
Üzerlerine yumurta sürerek 170 derece sıcaklıgında fırında kızarana kadar pişiriniz.
Fırından çıkardıktan sonra hazırladıgınız soguk şerbeti dökebilirsiniz.
Şerbeti çekince soguyunca 2 adet fındıkpare 1 dilim carte dor maraş dondurması koyalarak servis edebilirsiniz
Abone olmak için Tıklayınız