Geçen yıl Nomad Tarım ile yaptığımız workshopta keşfettiğim hindibanın çorbasının tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Lezzeti farklı ama çok sağlıklı bir çorba. Tavsiye ederim. :)
Malzemeler: (4 kişilik)
8 adet beyaz hindiba
2 büyük boy patates
4 pırasa
50 gr tereyağı
Maydanoz
1 litre süt
1 tatlı kaşığı süt kreması
3 yumurta
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Pırasaların sadece uçlarındaki beyaz kısımları kesin. Patatesleri ve hindibaları ayıklayıp temizleyin. Hindibanın dış yapraklarından süsleme için ayırın. Kalan hindibaları ve diğer sebzelerin tümünü ince halkalar halinde doğrayın. Tereyağını eritip tüm sebzeleri karıştırarak içinde 5 dakika yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Sütü ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin. Ateşten alıp mikserde köpük haline getirin. Ayrı bir kapta kremayı ve yumurta sarılarını çırpın ve çorbaya katın. İri kıyılmış maydanoz ve hindiba yapraklarıyla süsleyerek sıcak olarak sunun.
Afiyet olsun. :)