İşkembe dolması yöresel ve çok lezzetli bir dolmadır. Fakat temizlik aşaması uğraştırdığı için birçok hanımın yapmadığını gördüm. Ben pek kasaptan işkembe almam. Direkt kendi kurbanımızın ya da çevremizde adak vs kesildiği zaman işkembesini alıyorum. Hazır olanların doğal yollarla temizlenmediğini biliyorum. En iyisi kendim temizlemek. İçime siniyor.
Malzemeler:
1 koyun işkembesi
300 gr dolmalık kıyma
500 gr iri pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
İşkembeyi hazır ise yine bir temizledikten sonra iki avuç büyüklüğünde parçalara bıçakla bölün. Soğanı doğrayın ve tüm malzemeleri ekleyerek içi hazırlayın.
İşkembeleri düz kısmı dışa dönük koyup yarısını kaplayacak şekilde malzemeden bolca koyun. Hijyen bakımından yorgan iğnesini temizleyin ve iplik geçirin.
İşkembeyi fotoğraftaki gibi katlayıp sürekli içten dışa doğru dikin. Normal dikiş gibi dikerseniz dağılabilir. Bu şekilde yaparsak içi çıkmıyor. Hepsini doldurup diktikten sonra tencereye koyun. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin. 2 - 2,5 saat pişirin. Suyu azalacaktır. Az suyu ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.