Güllaç çikolatalı olur mu demeyin. Harika bir tatlı oluyor. Biraz ağır oluyor tadı bana göre ama çikolatayı azaltarak damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Önümüz Ramazan, mutlaka deneyin. :)
Malzemeler:
6 su bardağı süt
80 gr sütlü çikolata
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
2,5 çorba kaşığı kakao
4 avuç antep fıstığı içi
7 yaprak güllaç
Hazırlanışı:
Derin bir tencereye koyduğumuz sütün içine, şeker, hindistan cevizi, kakaoyu ekleyip iyice kaynatın. Süt kaynamaya başlayınca çikolatanın yarısını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Hindistan cevizi ve kakaoyu damak lezzetinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Öte yandan güllacı istediğimiz boyutlarda şekillendirin. Araya ya da üzerine serperek koyacağımız çikolatayı doğrayın.
Parlak yüzeyi yukarı gelecek şekilde tek tek koyarak soğuttuğumuz kakaolu sütü üzerine kepçe ile bol bol dökün.
3 kat sonra mikserde iri çektiğimiz antep fıstığının yarısını eşit şekilde dağıtarak koyun. Diğer katlarını da ekleyerek en üzerine geriye kalan fıstıkları dökün. En üste veya araya çikolataları ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun.