Yazın tazelerinden yararlandıgımız meyvelerin kışın kurularıyla saglık buluyoruz.
Ülkemizde kuru kayısıda 1 numara !Öyleyse en çok bizim tüketmemiz gerek.Tabii katkı maddesiz ,koyu renkli ve şekilsiz olanları tercih etmekte yarar vardır.
Potasyum açısından zengin ve oldukça besleyici olan kuru kayısıyı daha yakından tanıyalım

Taze kayısıya oranla daha fazla demir içeriyor.İçerdigi demir kansızlıgı önlemeye yardım ediyor
Ülselin iyileşmesinde yardımcı oluyor
Görme foksiyonlarını güçlendiriyor kuvvetlendiriyor
Serlüloz ve pektik içermesi bagırsakları yumuşatmaya yardımcı olur.her sabah aç karnına yenilen 5-6 adet kuru kayısı kabızlıgı önlemektedir.
Raşitizm gibi hastalıkların tedavisinde destekleyici rol oynamaktadır.
Şeker hastalıgının gelişimini engelliyor

Yemeklerden önce yenilen 2*3 adet kuru kayısı hazımsızlıgı önler.fazla yiyerek iştahı kapatmamaya dikkat ediniz
icerdigi Avitamini cilt bozukluklarının tedavisinde etkili
içerdigi potasyum sayesinde kalp kasları ve sinirleri iyi çalışmaktadır.
Lifli olması sebebiyle kanserden korur.
ÇOCUKLARDA BÜYÜMEYE YARDIMCI OLUR,
Stresi azaltır.Bagışıklık sistemini korur.