Geçenlerde kardeşimin yakın arkadaşının doğum günüydü. Benden pasta yapmamı istedi. Ben de deneyimledim. Harika bir sonuç çıktı. 15-20 kişi yemiş ve bayılmışlar. Hatta parayla yapar mısınız diyenler oldu. Mutlaka deneyin. Çok lezzetli ve hafif oluyor. :)
Tarif için tıklayın...
Malzemeler:
Kakaolu Pandispanya (Nişastalı, 24 cm’lik kalıp için)
4 adet yumurta,
4 kahve fincanı toz şeker,
4 kahve fincanı un,
1 kahve fincanı nişasta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
3 yemek kaşığı kaynar su,
1 pk dr. oetker kabartma tozu,
1 pk dr. oetker vanilya,
1 yemek kaşığı dr. oetker kakao
Hazırlanışı:
Pandispanya Yapılışı:
Yumurta aklarını bir büyük kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. 2 fincan şekeri ekleyin. Koyduğumuz şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Başka bir kasede daha önceden ayırdığınız yumurta sarılarını, 2 fincan kalan şeker ve 2 yemek kaşığı kaynar suyu 7 dakika şekeri etirecek kadar çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın. Un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim. Yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az karıştırın. Üzerine elediğimiz toz malzemeleri dökerek pasif bir karıştırma yapın. Bunun için çırpma teli veya tahta kaşık kullanmamız daha iyi sonuç verir. Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek (varsa fırın kağıdı kullanın), önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Pişme işleminin son aşamasına kadar kesinlikle kapak açmayın. Çünkü pandispanyanız hemen sönecek ve bir daha kabarmayacaktır.
Not: Pandispanyanızı kolaylıkla kesebilmemiz yani 2 kat ayırabilmeniz ve çok daha lezzetli olması için bir gün önceden pişirin.
Pasta için
Malzemeler:
1.5 pk krem şanti (Bir kutudan 2 paket çıkıyor. Bir tanesinin yarısını ayırın.)
1 paket kakaolu pasta dolgu kreması
1 kutu Süperfresh frambuaz (gerektiği kadar kullanın)
4 su bardağı süt
1/2 pk damla çikolata
100 gr hazır frambuazlı soğuk jöle
Pastanın Yapılışı:
Önce akşamdan pişirmiş olduğumuz pandispanyayı büyük bir bıçak yardımıyla eşit biçimde ortadan ikiye böleriz. Üst katını alıp pastayı servis yapacağımız kaba yerleştiririz. Bir tatlı kaşığı ile pandispanyayı süt ile ufak ufak ıslatın. Krem şantiyi 1.5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt ile çırparak kıvamına getiririz. Dolgu kremasını ise 1 su bardağı süt ile çırpın. Islattığımız pandispanyanın üzerine dolgu kremasını kenarlarından yaklaşık 1 cm boşluk kalacak şekilde kaşık veya spatula yardımı ile yayın. Üzerine damla çikolata ve frambuazı eşit miktarda dağıtın.
Ayırdığımız diğer parça pandispanyayı üzerine bastırmadan kapatın. Üzerine krem şantiyi varsa spatula yoksa yemek kaşığının sırtı ile yayın. En üstüne sıkma torbası veya aleti ile istediğiniz aralıklarla beze şeklinde krem şanti sıkın. Bir kasede jöleye 1 yemek kaşığı soğuk su koyarak iyice kaşıkla çırpın. Su ile birbirine yedirin. Ortasına doğru frambuazları koyarak üzerine frambuazlı soğuk jöleyi eşit miktarda dökün. Ve buzdolabında servis yapana kadar bekletin.
Afiyet Olsun.