Es selamü aleyküm dostlar .
Bir bayrami daha geride biraktik .Rabbim nice bayramlara eristirsin .Yetmez korkusuyla ,bol bol yapilan tatlilardan mutlaka kalanlar oldu evlerimizde ,özellikle baklava .Her zaman derim ,parayi kazanmak degil harcamaktir önemli olan .Biz kadinlar israfin ana vanasi durumundayiz .Tabagimda kalan baklavalari atmaya gönlüm müsade etmedi degerlendireyim derken ortaya bu tarifimiz cikti .Baklavaya verilen emegi bilirim .malzemesi ne kadar yalin olsada masraflidir baklava, hem zaman, hem malzeme, hem emek ,emin olun bu haliyle bu haliyle cocuklar bile yer ;) bizde ayni aksam bitti
malzeme
4 tane yufka
20 tane baklava
2 adet elma
1 tatli kasigi silme tarcin
1 cay bardagi süt
yufkalari yaglamak icin
1 cay bardagi siviyag
yarim cay bardagi süt
üzeri icin pudra sekeri
baklavalari biraz iri olacak sekilde dograyalim. icersine elmalari kücük olarak dograyalim
tarcini serpistirip sütü ekleyip karistiralim bir kenarda bekletelim
yufkanin bir tanesini tezgaha yayalim. üzerine firca yardimi ile süt,siviyag karisimindan sürelim.üzerine diger yufkayi koyup onuda ayni sekilde yaglayalim. elinizin genisliginde uzun seritler halinde keselim
uzun seridimizin
kenarina 1,5 yemek kasigi tepeleme harcimizdan koyup muska olacak sekilde katlayalim
iki kat kivirilmis olmasi kafi keselim tekrar harc koyup ayni sekilde kiviralim bu halde devam ederek muskalarimizi hazirlayalim
firin tepsisine yagli kagit serelim .kagidi hafif yag ile yaglayalim .sütlü hamurun kagida yapismasini engeller bu islem. kalan diger iki yufkaya da ayni islemi uygulayip, malzemeyi bitirelim
en son hazirladigimiz muskalarin üzerinede sivi harcimizdan sürelim
hazir muskalarimizi isittigimiz firinimizda yaklasik 25-30 dakika kizarana kadar pisirelim
firindan cikinca üzerine bol pudra sekeri serpelim
ister ilik, ister soguk servise sunalim .TARIF BANA AIT dostlar
afiyet olsun dualara talibim
Muhabbetle