DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ
SAKIZLI MUHALLEBİ NASIL YAPILIR
ŞEFTALİ SOSLU MUHALLEBİ
Ramazan ayında yapılmış bir tatlı bu,zamanı geçmeden tarifi vermeli bu lezzet öyle kenarda köşede unutulmamalı kesinlikle, tarifi ilk papatyaprenseste gördüm kendisinde deneyip te beğenmediğim bir şey olmadı bugüne dek.Haftaya bu güzel tarifler tatlı başlayalım istedim,tatlı tadında bir hafta olsun :)
Malzemeler
muhallebisi için
- 1,5 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 2 paket damla sakızlı vanilin (dr. oetker)
sos için
- 5 adet şeftali
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 çay bardağı su
yapılışı
- derin bir tencere içine muhallebi malzemeleri karıştırırarak pişirilir.
- kaynamaya başladıktan sonra altı kısılıp,5 dakika daha kaynamaya bırakılır.
- mikserle 5 dakika kadar çırpılır.
- pişen muhallebiyi kuplara paylaştırın.
- şeftalilerin kabukları soyulur,çekirdekleri çıkartılıp blendırdan geçirilir.
- sos malzemeleri küçük bir tencere içine alınıp karıştırılarak pişirilir.
- ılınan sos muhallebinin üzerine dökülür.
- buzdolabında bir kaç saat dinlendirilidikten sonra üzeri istenilen malzeme ile süslenip servis edilir.
Mutlu haftalar :)