Es selamü aleyküm dostlar
hic hesapta olmayan bir lezzet getirdim size.
elmalarimin ebatlarini görünce sasirmayin kücücük elmalardan yapildi bu recelimiz .
sizler bulabilirmisiniz bilmiyorum, zor bir ihtimal görünüyor bu ama ayni miktarda elma ile de yapilabilir o sebeple paylasayim istedim tarifi
tek arzum elmalari iyice yikayip kabuklarinin vitamininiden , jölelesmesi icin cekirdeginn icindeki pektinden yararlanmak icin cekridekleride dahil olmali tencereye diyorum .
meyva olarak elma tüketmekte zorlanan cocuklarimiza iyi bir altarnatif olacagini düsünüyorum .ve sizler elmali tart yada ,kurabiye yaparken kullanabillesiniz istiyorum .kivami cekirdeki pektin yüzünden oldukca yogun olacak cünki .
malzeme
1 kg elma
800 gr seker
750 ml su
yarim cay kasigi limon tuzu
yarim cay kasigi tarcin
elmalari yikayalim normal elma kullanacaksaniz 4 de bölmeniz kafi
bu kadarcikti bizim elmalar :)
tenceremize koyalim üzerine suyu sekeri ilave edelim
limon tuzunuda ilk etapda koyalim . karistiralim harmanlansin karissin, seker erisin biraz.
ocaga koyalim kapagini kapatmadan orta ateste kaynamaya birakalim
tam bir saat kaynasin arada karistiralim cok köpük olursa kevgirle alalim üzerinden
hazirlanan recelimizi ocaktan almadan tarcini ilave edelim .hafif iri tel elekten kasik yardimi ile gecirelim. recelimizi tekrar tencereye koyup, bir iki tasim tekrar kaynatip ,sicak olarak kavanaozlara bosaltalim
kapaklarini kapatip kavanozlari ters cevirip sogutalim
verdigim miktar iki kavanoz oluyor kavanozun bir tanesi 700 ml aliyor
receli cok fazla yapip, rafta uzun süre bekletme taraftari degilim..arzu ettikce yaparim yiyecek kadar yapip tüketmeyi daha uygun buluyorum umarim beyenirsiniz
afiyet olsun dualara talibim dostlar
Muhabbetle