Es selamü aleyküm dostlar .uzun bir arami diyelim :)
cok sükür memlekete geldik. araba yolculugu oldukca yipratici ama bir o kadarda güzel .
sizler icin gectigim her yeri karelerle sabitlemeye calistim .resimler ilerleyen tarihlerde aldigim notlar ile yayina girecek ama ben size bu gün izine gelmeden evvel hazirladigim ama yayinlamaya firsat bulamadigim tarifimi birakayim istiyorum .Kaldigim yerde malesef internetim yok .yolculugumda ilk önce siyah kuguma ugradim simdi ise size bu yayini tatlidan tuzluya arkadasimdan yaziyorum :) beraberce iftar edecegiz .sonsuz sükürler olsun rabbime kavusturdu bizi .resimler gecen günümüzün kareleri Allahin izni ile ilerleyen ve interentimin oldugu zaman yayina girecek simdi tarif dilerim beyenile dilerim sevile tarif bana ait
malzeme
1 su bardagi pirinc
1 kuru sogan
1,5 yemek kasigi tereyag
2 su bardagi su
4 yemek kasigi ince bulgur
2 yumurta
2-3 yemek kasigi un
&
ic malzemesi
200 gr kiyma
1 kucuk kuru sogan
ceyrek yemek kasigi biber salcasi
yarim su bardagi bezelye
1 tutam maydanoz
tuz karabiber
üzeri icin
rendelenmis kasar peyniri yada mozzerella
tencereye yagi ve ince dogranmis sogani koyup kavurun
mümkünse pirinci yikmadan tencereye ilave edip bir iki dakika kavurun
üzerine suyu ilave edip tuzunu ve karabiberini serpistirin
kapagini kapatin suyunu cekinceye kadar pisirin
suyunu cekince üzerine bulguru serpistirip kapagini kapatin beraberce demlensinler
ic harcimizi hazirlamak icinse kiymayi ince dogranmis sogani tencereye koyup kavurun .cok kurutmamaya dikkat edin ocakdan cekerken tenceremizi icersine salcayi tuzunu karabiberini ekleyin karistirin
tencereye bezelyeyi ve dogradigimiz maydanozu ekleyip karistiralim
demlenen pirincimize yumurtlari kiralim unu serpistirelim .elimizle iyice karistiralim
yumurtanin büyüklügüne göre belki bir bir bucuk kasik daha un alabilir
firin tepsimizi yaglayalim tereyag ile az miktar olsun .biraz galeta unu serpistirelim
pirinc harcimizdan tenis topu büyüklügünde parca koparalim avcumuzda parmaklarimizla bastirarak avcunuzun genisliginde acip tepsiye koyalim
tepsiye koydugumuz harcimiza bir bucuk yemek kasigi kadar hazirladigimiz ic harcimizdan koyalim.tekrar harcimizdan ayni büyüklükde hazirlayip tepsideki harcimizin üzerini kapatalim
biraz irice tepeciklerimizi hazirladik .elinizle kenarlarini kapatmaya özen gösterin acik yer kalmasin
varsa kasar peyniri ve mozzerella peynirini kalin dilimleyerek tepciklerimizin üzerine koyalim isitilmis 200 derece firina verelim yaklasik 35-45 dakika pisirelim
güzelce kizarmali
salata ile servise hazir sicakken yemektir ,soguyunca ele alinip yenilebilecek pogacaniz hazir
farkli, lezzetli .kisa bir not hosunuza gidecek bir sey daha yazayim bu tarifi kalan pilavinizi degerlendirmek icin yapabilirsiniz illa pilav hazirlamaniz gerekmiyor
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim aklim sizlerde. blogumu yanliz koymayin .
biraktiginiz yorumlar icin sonsuz sükran
muhabbetle efendim