Es selamü aleyküm dostlar hayirli ,nurlu cumalar .
gecenler de yaptigimiz sarma pogacanin hamuru ile mutlaka hashasli deneyecegim demistim .
olay vuku buldu :) Hamurun dokusu hashas ile cok yakisti
hem calismasi, hem lezzeti güzel bir kombin oldu hemen tarif
hamur malzemeleri
ic malzemesi
10 -12 yemek kasigi has has ezmesi
200 ml krema
4-5 yemek kasigi parca basina siviyag
üzeri icin
hamura kullanilan yumurtalarin sarilari ve 4 yemek kasigi krema
hamuru sarma pogaca da ki gibi hazirlayip mayalandiralim .mayalanan hamurumuzu ikiye bölelim
taze yufka büyüklügün de elimizle bastirarak cekerek acalim .üzerine 5-6 tepeleme hashas ezmesinden sürelim 4-5 yemek kasigi sivi yag , onun üzerine kremadan ( 4 yemek kasigi üzeri icin ayirin)
kalani ikiye hamura paylastirin .her hamura yaklasik 4-5 yemek kasigi sürün
elinizle krema ,sivi yag ve hashasi yedirdikten sonra kenarindan baslayarak sarin
kenarlarida esit uzun bir rolemiz oldu
3 parmak kalinliginda parcalara rolemizi keselim .
kestigimiz yerler ,yukari bakacak sekilde tepsiye koyalim.
diger hamura da ayni islemi uygulayip, onlari da kesip yerlestirelim tepsiye .
üzerine yumurta sarilari ve ayirdigimiz kremayi karistirip hamurumuzun üzerine sürelim .
tepside bu haliyle 15-20 dakika dinlendirelim isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim
(Hamurun kivirdigimiz kenar kisimlarini iceriye bakacak sekilde koymaya calisin ,ki acilmasin piserken )
pisen hamurlarimizin üzerine firindan cikinca islak bir bez örterseniz yumsaklik duble olacakdir
parcalara koparip afiyetle tüketebilirsiniz .
sifa ola dostlar tekrar hayirli cumalar dualara talibim
Muhabbetle