ZEYTİNYAĞLI , YOĞURTLU PAZI BORANİ |
Hani atalarımız demiş ya ''mart kapıdan baktırır,kazma kürek yaktırır'' diye,bence artık nisan ayı içinde büyüklerimiz özlü bir söz bulmalılar.Zira iki gündür resmen kış mevsiminde gibiyiz.Hani nisan yağmurlarını zaten biliyoruz ama kar soğuğu nisan ayında çok alışkın olduğumuz bir şey değil.Tabi havalar bir öyle bir böyle olunca hastalıklarda kaçınılmaz oluyor,kendimden biliyorum koca kış olmadığım kadar ağır yakaladı beni.Aman dikkat edin sizi de yakalamasın.
Tabi bu arada güzel şeylerde olmuyor değil,geçenlerde kapımı çalan tazemasa yeşillik delisi olan bana gönderilecek en güzel hediyeyi göndermiş sağolsun.Koca bir koli sebze ,meyve ve dahası.Hepsi tazecik,mis gibiydi.Pazı boraniyi de onların gönderdiği pazıyla yaptım,hayatımda ilk kez bir pazıyı haşlamadan işleme tabi tuttum,mis gibi oldu.Gönderdiği her şey harikaydı ama bir yoğurt göndermişler, ben hayatımda bu kadar leziz hazır bir yoğurt yemedim.Kimse yemese de bana kalsa dedim ama herkes benimle aynı fikirdeydi sanırım,kardeş payı yapmak zorunda kaldık :)
Eğer internet'ten gıda alışverişi yapıyorsanız web sitesine mutlaka uğrayın derim.Tazemasa'ya tekrar çok çok teşekkür ediyorum.
Hepimize güzel,sağlıklı bir hafta diliyorum.
Diğer Zeytinyağlı tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
1 bağ pazı
1 orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı pirinç
tuz
taze çekilmiş karabiber
pul biber
üzerine:
1 küçük kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
pul biber
ZEYTİNYAĞLI , YOĞURTLU PAZI BORANİ |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pazıyı doğrayıp ,yıkayalım ve süzülmeye bırakalım.Diğer taraftan tencereye zeytinyağını alıp ısıtalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararana kadar kavuralım.Süzülen pazıyı ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci de ekleyip biraz karıştırıp kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişmeye bırakalım. Pazınız çok körpe değil ve pişmiyorsa bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz ama kontrollü eklemelisiniz.pazı ve pirinçler yeteri kadar yumuşadıysa tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Üzeri için; rendelediğimiz sarımsağı yoğurda ekleyip biraz tuzla güzelce çırpalım ve üzerine gezdirelim.En son zeytinyağın da yaktığımız pul biberi de üzerine gezdirip servis edebiliriz.bu işlem tamamen tercihinize kalmış,ben hem görsel olarak hem de lezzet olarak çok yakıştırdığım için mutlaka eklerim,siz istemezseniz eklemeye bilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi