hayirli sabahlar dostlar canlar
belki ögleye yetistirisiniz diye hemen ekliyorum tarifi.
benimde 20 dakika icersinde kizimin okulunda olmam gerekiyor :)
malzeme
500 gr orta yagli kiyma
1 kuru sogan
3 dis ezilmis sarimsak
2 orta boy patates
2 sivri biber
1 yemek kasigi biber
1yemek kasigi domates salcasi
tuz karabiber
1 kahve kasigi kirmizi biber
üzeri icin
2 sivri yesil biber
1 domates
1 kuru sogan
firina girebilecek yaklasik 30 cm bir tepsiye kiymayi koyalim
sogani ve biberi üzerine dograyalim. patatesi soyup rendenin iri kismi ile rendeleyelim
salcalari, tuzu, karabiberi, toz kirmizi biberi ve ezidigimiz sarimsaklari ilave edelim
elimizi arada su ile islatmak kaydi ile yoguralim bir müddet.
elinizi arada islatmayi unutmayin
ayni tepsiye elimizle bastirarak tepside düzleyelim harcimizi.
firinimiz bu arada 250 dereceye isinmakta olsun
sogani biraz iri halkalar, domateside dilimler halinde dograyip haricimizin üzerine dizelim
biberleri dilimleyip onlarda ekledikten sonra, hemen isinmis firina koyalim
yukariya yakin bir katta, kizarincaya kadar pisirelim
firindan dumani üzerinde cikaralim
sofra hazirlanmis dilerseniz pilav üstü, dilerseniz ekmek arasi,
ama yaninda ayran mutlaka olmali ;)
bu miktar pasta dilimi olarak kesilince 6 kisiliktir az gelmesin gözünüze