RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK |
Herkese merhabalar.
Bugün de yine gecikmiş bir tarifle devam edelim istiyorum.Okuyanlar hatırlayacaktır
bumerang'ın öncülüğünde usla'da çok güzel bir workshop'a katılmış sizler için mis gibi yemekler yapmıştım.Çikolatalı volkan keki yayınlamıştım ama diğerlerini, biraz düzenlemek için beklemeye almıştım.Çünkü hepsi tek porsiyonluktu ve iç malzemeleri oldukça artmıştı.O şekilde yayınlama şansım yoktu,bende sizler için derledim,düzenledim getirdim :)
Sizlere tariflerimi sunarken ince eleyip sık dokuyorum ki,bir hata olmasın,uzun uzun anlatıyorum ki ilk kez yapacaklar bile rahatlıkla yapsın.Çünkü en ufak bir hatada tüm malzeme ziyan olur buna sebep olmak istemem.Gerçi bu yemekte iç malzemesi artsa da afiyetle yiyebilirsiniz,tek başına bile nefis bir iç malzemesi.
Hepimize mutlu haftalar.
Diğer balık tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
![]() |
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK |
4-5 adet levrek fileto
1 adet sarı dolmalık (california) biber
1 adet kırmızı dolmalık (california) biber
1 adet küçük kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1-2 dal taze kekik
1-2 adet defne yaprağı
1 çay bardağı elma sirkesi
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK |
Öncelikle levrek filetoyu tuzla ve karabiberle lezzetlendirelim.Ardından biberleri ikiye bölüp içindeki çekirdekleri ve kalın etli kısmını bıçakla dikkatlice sıyırıp çıkaralım ,Jülyen şeklinde doğrayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alıp eritelim,biberleri,tuzu ve karabiberi de ekleyip diri kalacak şekilde bir süre soteleyelim.
Levrekleri siyah kısmı üstte kalacak şekilde tezgaha alalım,içlerine biberleri paylaştıralım ve rulo şeklinde saralım.
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK |
Biberleri sotelediğimiz tavada kalan tereyağını eritip,yemeklik doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavuralım.Rendelenmiş sarımsağı,defne yaprağını,taze kekiği ve sirkeyi de ekleyelim ve rulo levrekleri üzerine yerleştirip altını kısalım.Tavada ki sostan kaşıkla levreklerin üzerine dökerek üstlerinin de pişmesini sağlayalım.Sos yarı yarıya çektiğinde, levreğin üzeri de pişmişse servis zamanı gelmiş demektir.
Tavada kalan sostan balığın üzerine döküp sıcak olarak servis edelim.
RENKLİ BİBERLİ RULO LEVREK |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi