es selamü aleyküm dostlarim .
hepinize saglikli bereketli güzel amellerle dolu bir gün diliyorum .
sanal alemde görmedigim,bir tarif ile geldim
olsun dedim bulunsun. senede bir kezde olsa yedigimiz bu yemegin tarifini vereyim istedim
salgam hakkinda bilgileri arastirirken nelere faydaliymis derken
tam kis aylarin da tüketilmesi gereken bir sebze diye düsündüm .
ya ilahi sen herseyin iyisini bizler icin verensin hamdü senalar olsun .
bakin dostlar sayin Ahmet Marankinin kitabin da salgam hakkinda yazilanlar söyle
salgam icersinde B grubu vitaminleri barindiran ve ayriceten
seker,kalsium,demir ,iyot,ve bakir barindirir.
özellikle cocuklar icin iyi bir gidadir .icinde bulunan b vitaminlerinden ötürü,
akciyerleri,bronslari temizler ayni zamanda kuvvetlendirir.
salgam bol idrar söktürerek böbreklerdeki ürik tipi tasi ve kumu döker.
seker hastalarinin asiri su istegini keser.
vucutta biriken fazla suyu atarak kilo verilmesinde yardimci olur .
bagirsaklari calistirarak dezenfekte eder .kabizligi giderir .
eee ne duruyoruz ozaman dostlar yapalim :)
ben cocuklugumda bilmez idim bu lezzeti, kayinvalidemden ögrenmistim bu seklini
yani özgün bir tariftir
malzeme
1,5 kg salgam
2 su bardagi haslanmis nohut
1 büyük kurusogan
300 gr kiyma
100 ml siviyag
1 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi biber salcasi
2-3 kasik elma sirkesi
yarim bag maydanoz
tuz karabiber muskat
öncelikle haslanmis nohutun kabuklarini elimizle cikaralim
salgami soyup dilimleyelim cok kalin yada cok ince olmamali
pisirecegimiz tenceremize yaglari, dogradigimiz sogani ve kiymayi koyup
kapagini kapatarak kavurmaya birakalim
kavrulan kiymali harcimiza salcayi ekleyip bir iki kez cevirdikten sonra üzerine nohutlari ilave edip ocaktan alalim
yarim bag maydanoz dedim ama biraz fazla olmasi iyi olur irice dograyip karistiralim
tuzunu karabiberini ve fazla olmamak kaydiyla muskati ekleyipsirkeyide ilave ettikten sonra
harcimizi bir baska kaba bosaltalim tencerenin dibinde kavurdugumuz harctan biraz birakalim
üzerine bir kat dogradigimiz salgamdan dizelim .
üzerine biraz daha kavurdugumuz harctan serpelim
bu sekil devam ederek tüm malzemeyi kullanalim
üzerine su ekleyip .(su miktari sebzeyle ayni hizada olmali )
kapagini kapatim orta ateste salgam yumsayincaya kadar pisirelim
ben her zamanki gibi düdüklü kullnadim pisme süresinden tasarruf icin
afiyet sifa olsun dostlarim .mevsimine göre beslenmek saglik acisindan önemlidir
bu tarz lezzetler farkliliktan ziyade, saglik icin katkidir
hamdolsun alemlerin Rabbine
dualariniza talibim
her birinize tek tek cevap yazmak istesem de basarili olamiyorum hakkinizi helal edin
yorumlariniz icin cok ama cok tesekkür ederim iyiki varsiniz