hayirli aksamlar dostlar canlar .
yemekler yenmistir umarim.yemek bu saate kalmaz diye birazcik gönül rahatliyla ekleyeyim söyle tarifi
birazcik yogunluk var suan o sebeple hemen tarifi birakiyorum kelam yine kisa :(
tek diyecegim ekmek arasi ispanak yememis olmak icin benim gözlemem biraz farklidir
yanina bir ayran ile bir ögün tüketilebilir icine koyduklarimla besin degeri arttirilmistir
malzeme cok fazla fazla degildir biraz komsu hakki, biraz sonraya atistirmak icin kalabilir .
kisi basi üc tane yenir .cok demeyin inanin yeniyor .toplam 20 tane cikiyor verdigim malzemeden
hadi niyete alindi ise simdiden kolay gelsin
malzeme
hamur icin
1 kg un
500 ml süt ( ilik )
100 ml sivi yag
1 yumurta
1 küp maya
2 kahve kasigi seker
1 yemek kasigi oda isisinda margarin
&
ic malzemesi
500 gr ispanak (temizlenmis hali )
250 gr beyaz peynir
1 büyük kuru sogan
1/2 bagdan biraz fazla maydanoz
1 kahve kasigi karabiber
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
1 kahve kasigi kurunane
100 ml siviyag
tuz
hamurumuzu hazirlamak icin un ve tuz haric tüm malzemeyi
yogurma kabina koyup cirpalim maya tamamen cözülsün
üzerine 850 gr unu ekleyip iyce yoguralim kalan 150 gr acarken kullanacagiz
iyice yogrulan hamuru mayalanmasi icin bir kenarda bekletelim
icini hazirlayalim bu arada
ispanaklari yikayip suyunu iyice süzdürelim. varsa salata suyunu süzdürme aletinde iyice kuruyuncaya kadar kurutalim .ince olacak sekilde dograyalim üzerine sogani ve maydonuzu da ayni sekil dograyip ilave edelim ispanaklara peynirimizi elimizle ufalyalim üzerine .
baharatlari tuzunu ilave edelim siviyagi gezdirelim karistiralim beklesin bizi bir kenarda
mayalanan hamurumuzdan avcumuzun dolusu bezeler hazirlayalim
az un yardimi ile yaklasik 30 cm büyüklügünde acalim
2-3 yemek kasigi dolusu hazirladigimiz icten
actigimiz hamurumuzun yarisina elimizle güzelye yayalim
diger tarafi üzerine kapatalim iyice kenarlarina bastiralim
ben sileks makinasinda yapiyorum isterseniz genis bir tavada ocakta yapabilirsniz
her bir tarafi yaklasik isiya göre 3-4 dakika pisirin
diger tarafini cevirip ayni sekilde pisirin
illa ispanaklimi olmali? elbet hayir peynirli patatesli kiymali yade sade yumurtali
o nasilmi actiginiz hamura bir yumuta kirip tuz karabiber ve aci biber serpip kapatin sonra pisirin ;)
pisen gözlemeleri üst üste koymamaya dikkat ederek
diger hamurlarinizida ayni sekilde pisirip hazirlayin yaninizda size bakarak bekleyenler varsa hemen serivise sunabilirsniz ;)
ihtisamli sofralara gerek yok. hemen yaniniza kurulan bir sofra yeterli
bir yandan yapin bir yandan yiyin
üzerine sürülen tereyagin kokusu ile yaninda ayrani vazgecilmezi olsun
gözler sevgi ile birbirine bakip ,elhamdülillah diyerek
sükürler olsun yarabbi olmayan kullarina da ver deyip dua ederek
kokan komsularimiza da verilmeli elbet degilmi ?
bir tane olsada
afiyet olsun dualara talibim dostlar