Es selamü aleyküm dostlar
sizlerde farkindamisiniz yavas yavas heves kaybi var sanki bende .
sebebi ne olaki ??
yok caydim tarife geceyim ben :)
kis günlerinde sebze olurmu ? buzluksa olur.
yaz günlerinde bile cok zaman tercihimi dondurulmus gidalardan yana kullanirim. nedenmi ?sebzenin
cöbe atilacak fazlaliklarina para vermem. zamanimi alacak islerden tasarruf ederim .kalitemi diye sorarsaniz ? standartlara göre sebzeler mevsiminde toplanir dondurulur .
dondurulmus sebzeler
yani hazir ürünlerde yikama tarim ilaclarindan daha iyi temizlenmis olur.
en önemlisi ihtiyacim kadarini kullanir gerisini tekrar saklayabilirim .ve uzun süre kullanma icin hazir beni bekler bu kadar artilara nasil hayir derim :)
bu yemegimiz öylesine yaptigim bir lezzet ama neden olmasin ki blogumda dedikten sonra,
baktim ki tarif yaziyorum .resimler özentisiz kusura bakilmaya artik
ve ne olur bana kizmayin eninde sonunda sizi ancueze alistiracagim
sebze yemeklerin de vazgecilmezim ancuezim. ben seni severim deyip tarife geciyorum sustum :)
tarif bana ait
malzeme
200 gr kiyma
yarim cay bardagi sivi yag
2 yemekkasigi tereyag
1 kuru sogan
2 havuc ama cok büyük olmasin
4 orta boy patates cok büyük olmamali
2 yemek kasigi salca
1,5 kahve kasigi toz yemeklik kirmizi biber
2 tane ancuez
750 gr dondurulmus bezelye
2 tane kabuklari soyulup cekirdekleri cikarilmis domates
yarim kahve kasigi kurutulmus dereotu ve ayni ölcü nane
tuz karabiber
4 tane kesme seker
2 yemek kasigi sirke
1 litre su
tencerenize yaglari koyun üzerine ancuezi sogani yemeklik , havuclari bezelyeden biraz büyük küp sekilinde dograyip hepsini tenceye koyup ocaga koyun üzerine biraz tuz ve sekeri ilave edin kapagini kapatin
yaklasik bes dakika kavurun cok kurumamali ama kiyma suyunu cekmeli
salcayi ve kirmizi biberi koyup bir iki kez daha cevirin
havucla ayni boyda olmasina özen göstererek patatesleri soyup küp seklinde dógrayin
domatesleride ayni sekilde dograyip
tencereye ilave edin bir iki kez daha cevirip
buzlarini cözdürmeden bezelyeyi ekleyin bir iki kez karistirdiktan sonra
suyunu, derotunu naneyi karabiber tuz ekleyin sirkeyi en son koyup kapagini kapatarak yaklasik 15 dakika pisirin .tencere kalitesin de 20 dakika olabilir erimesine firsat vermeyin
pisince ocaktan cekip kapagini aralayin
en az 20 dakika dinlenen yemegimiz servise hazir.
yaninda piric pilavimi makarnami bulgurmu o size kalmis
yemegimizin miktari 6 -8 kisilik aileye uygundur
4 kisilik aileye sahip iseniz sayet yarim ölcü yapmanizi tavsiye ederim
afiyet olsun dostlar dualariniza talibim
yorumlariniz icin simdien tesekkür ederim