merhaba,
öncelikle bugün
dualarınızın kabul,
kandilinizin mübarek olmasını dilerim...
epey uzun bir süredir yazma ve tarif paylaşmaya ara vermiştim.....hep onu söylüyorum aslında evde ocak kaynamaya devam ediyor...anamurdan kolilerim gelmeye devam ediyor...portakallar ve muzlarla değişik denemeler yapıyorum....görüntüsünü beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim...
daha önceki yazılarımda, tariflerimde geçen malzemelerin sağlığımıza yararları ile ilgili bilgiler paylaşmıştım....hayatta herşeyde olduğu gibi bu tarz sağlıklı besinlerin bile; fazlasının veya bazı ilaçlarla aynı anda tüketiminin ZARAR olduğunu sizlerle paylaşmak istedim.....
son günlerde beni şaşırtan 2 haberden
1- antibiyotikle portakal suyunu aynı anda tüketmeyin. greyfurtun antibiyotikle aynı anda alınmaması gerektiğini biliyordum ama portakal suyunu bilmiyordum....bizde hasta olunca daha fazla portakal suyu içeriz....en son girp olduğumda doktor benzer şeyi söyleyince şaşırmıştım....portakal suyunu hastalanınca içmeyin...demekki hastalanmamak için içmeliyiz....
2- ikinci haberde antioksidan olarak sevip tükettiğimiz, brokoliden, ısırgana ....pek çok ürünün fazla tüketimide kanser nedeniymiş....demekki neymiş sağlıklı da olsa ölçüyü kaçırmamak şartmış....
daha önce paylaştığım portakallı kek hamurumu hazırlayıp, kek kalıbına dökmeden önce portakal dilimlerini kalıba yerleştirdim...