Ama muhakkak bir kez deneyin,bu tadı zeytinyağlı yemekleri seven bir insan iseniz, bu yemeğe de bayılacaksınız inanın.
malzemeler
- 1/2 kilogram yer elması
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 2 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- dereotu
yapılışı
- yer elmalarını soyup limon sıkılmış su dolu kabın içine atın, soyma işlemi bitince doğrayın. ( yer elmaları kararmasın diye limonlu suyun içine atıyoruz)
- tencerede zeytinyağ içine yemeklik doğranmış soğan ve minik doğranmış sarımsak sotelenir.
- küp küp doğranmış havuç,patates bir kaç dakika kavrulur.
- yer elmaları,portakal kabuğu rendesi ve suyu,şeker,tuz ve su ilave edilip karıştırıldıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişiriliyor. (yer elması çok çabuk pişen bir sebze kontrol etmeyi unutmayın.)
- pişip soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine ince doğranmış dereotu ekleyin.
Bir öğün oldu bana yanında yoğurt ile beraber.