ismini EZBER BOZAN koydum pastamizin .zira bana animsatacaklari cok fazladir
tarif elbet yine bana ait .
malzemeler
kek icin
4 yumurta
1 su bardagi su
yarim su bardagi siviyag
2 su bardagi un
1 su bardagi seker
1 pk kabartma tozu
4 yemek kasigi kakao
&
üst malzeme
5 tane iri muz
&
krem malzemesi icin
550 ml süt
1su bardagi tahin
1 su bardagindan bir parmak eksik seker
1pk vanilyali puding
en üst cikolata sosu
200 ml süt
200 gr cikolata bitter
2 yemek kasigi tereyag
öncelikle unumuzu kabartma tozunu bir kapta karistiralim.
baska bir kaba suyu, siviyagi, kakaoyu koyup eritelim. yumurtalari cirpma kabina kirip sekeri ilave ettikten sonra cirpalim
yaklasik 2-3 dakika yeterli olur
yag su ve kakao karisimini yavasca ekleyip biraz karistiralim
un kabartma tozu karisimini ilave edip
hafif tereyag ile yaglanmis dikdörtgen borcam tepsiye dökelim önceden isittigimiz 180 derece firinda yaklasik 20-25 dakika pisirelim
kekimiz firinda piserken, bir tencereye 500 ml sütümüzü koyup, ocakta kaynamaya birakalim.
bir baska kasede pudingi, sekeri ve 50 ml sütü ile eritelim .
süt kaynayinca puding karisimini ilave edelim
hemen koyulasacaktir ama tencerenizin kalitesi ile orantili oldugu icin bu olay,
koyulasincaya kadar ocakta tutabilirsiniz
burada yapmanizi istedigim mümkünse tahin kabinizin dibinden almaniz yaglli kismi üstte olur cünki .
tahini sicak pudingimize ilave edip iyice karistirin
pisen kekimizi firindan alin sogumasi icin biraz bekletin kekimiz soguduktan sonra, muzlari ortadan kesip kekimizin üzerine dizin muzlarin kararmasina firsat vermeden
muzlarin üzerine hazirladigimiz krem malzemeyi dökün
cikolata sosumuz icin bir tencereye sütü ve cikolatayi koyup ocakta kaynamasina
firsat vermeden ocaktan cekin cikolata tamamen
eriyince tereyagini icersine ekleyip karistirin.sosumuzu hemen pastamizin üzerine dökün
bir kac saat dinlendirip servise sunabilirsiniz
pastanizi serin yerde yada buzdolabinda saklamaya özen gösterin cünki icinde meyva var
afiyet olsun dualara talibim