es selamü aleyküm dostlar
hamdolsun Allaha oturarak da olsa yaptim ve esimin kizimin önlerine yemek koyabildim .6 günün üzerine .bu süreyi ne siz sorun ne ben söyleyeyim
gecmis olsun dilekleriniz ve dualariniz icin hepinize tesekkür ediyorum .
Allah c.c. razi olsun
kelami kisa tutacagim zira halsizligim devam etmekte .
kis günlerine yarasir bir lezzet getirdim sizlere tarif bana ait
malzeme
1 tavugun tüm gögüs eti (dilerseniz parcalanmis tavukda kullanabilirsiniz srzunuza kalmis
4 orta boy patates
1 iri havuc
1 yesil kapya biber
1 kirmizi kapya biber
6 kücük sogan ceviz büyüklügünde
4 dis sarimsak
350 gr brüksel lahanasi
yarim cay bardagi siviyag
1 cay kasigi kekik
tuz karabiber muskat rendesi
&
tavuk etine marine icin
1 yemek kasigi bal
1 yemek kasigi hardal
yarim cay bardagi siviyag
yarim büyük limonun suyu
1 cay kasigi dolusu kekik
1kahve kasigi silme kirmizi toz biber
tuz karabiber
sebzeleri temizleyelim soganlar ve brüksel lahanalari haric kusbasindan biraz büyük dograyalim
agzi kapali bir güvece yerlestirelim brüksel lahanalari altta olmali
üzerine diger sebzeleri yerlestirmeliyiz
tuz karabiber kekik az mikatar da muskat rendesi serpistirin
yarim cay bardagi siviyagini üzerine gezdirelim
tavugu uzun iki parmak kalinligin da seritler halinde keselim. üzerine sos malzemelerini ekleyelim
elimizle güzelce karistiralim. bu asamada ben kizimin alerjisinden dolayi eklemedim ama cok yakisacagini düsündügümden soya sosu varsa iki yemek kasigi eklemenizi tavsiye ederim
güvecteki malzemelerin üzerine tavuklari dizelim
güvecin agzini kapatalim isitilmis 250 derece firinda agzi kapali olarak
45 dakika pisirelim bu süre zarfin da kapagini acmayin
45 dakikanin sonunda kapagini üzerinden alin 15 dakika daha firinlayin
dilerseniz pilav dilerseniz makarna yada benim gibi kuskus ile sicak sicak servise sunun
afiyet sifa olsun dostlarim
dualariniza talibim