es selamü aleyküm dostlarim hava sogukmu soguk .kar bir yandan atistirmakta
kizimda dünder beridir bogazim aciyor anne diyor . haliyle ilac kullanmasini istemedigimden onu ayakta tutacak icerden mikroplarla savasacak birseyler yedirmeliyim derkeeen
ortaya bu corba cikti sonsuz hamdü senalar olsun rabbime
tarif bana ait canlar. beyenilmesi size kuvvet sifa vermesi duasiyla
ya bismillah
malzeme
1 su bardagi tarhana ( ev yapimi )
1 su bardagi ince bulgur (koyu renklisi cok lezzetli )
1,5 su bardagi kaynamis su
4 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi tereyag
1,5 yemek kasigi un
2 dis ezilmis sarimsak
150 gr yogurt (normal )
tuz karabiber
1 kahve kasigi nane
1.250 ml su ve et suyu karisimi
servis icin üzerine (olmassa olmazi ) es gecmek yok
3-4 yemek kasigi siviyag +bir cay kasigi tereyag
1 kahve kasigi kirmizi biber
bulguru ve tarhanayi bir kaba koyup üzerine kaynatilmis suyu koyup hemen karistirin
bes dakika bekletin
elinizle güzelce yogurun bir iki dakika
yogurdugunuz karisimdan bir parca alip serce parmaginiz kalinliginda cubuk yapip
bicakla nohuttan birazcik büyük kesin
tencerenizi ocaga koyup icine siviyagi ve terayagini koyup eritin
üzerine unu ilave edip, bir iki dakika kavurun .üzerine yogurdu ekleyip bir iki dakika daha
beraber kavurmaya devam edin
üzerine et suyunu ilave edip kaynamaya birakin. kaynayinca kestiginiz hamurlari yavasca suya birakin kaynayincaya kadar arada karistirin kaynadiktan sonra üzerine naneyi ezilmis sarimsagi ilave edin tuzunu karabiberini ekleyin
15 dakika daha pisirin orta ateste olsun tasmasin dibini sarmasin gözünüz üzerinde olsun
servise giderken kücük bir tavada üzeri icin olan yaglari tavada isitip ocaktan cekin .
icersine toz kirmizi biberi ekleyin köpürmeye baslayinca söyleeee bir gezdirin kasedeki corbaya
ya Allah bismillah deyip calin kasigi sicacik
sifa ola dostlar .
afiyet olsun dualara talibim