es selamü aleyküm dostlar
hayirli bir hafta sonu dileklerimle tüm ögretmenlerimizin ögretmenler gününü kutluyorum.
dün alisveriste tavuk gögsü almistim .niyetim baska birsey yapmakti ama nasil oldu ise ,
tatli kirizi tutunca baktim ki tavuk gögsünü pisirmisim :)
canlar tavuk gögsü aslinda taze kesilmis tavugun gögsü ile hazirlanmalidir
normal satilan tavuklarda ne kadar ugrasirsaniz ugrasin o kivami tutturmak zordur.
yani kaymaksi uzayan kivam
ben isin biraz kolayina kactim diyebilirim ama sonuctan gayet memnunum .
hemen tarif geliyor
malzeme
1 litre süt
250 gr seker (tatlisi keskin olsun derseniz 300 yapin)
150 gr pirinc
1 tavugun gögsünün yarisi (beyaz kismi )
tarcin
pirinci ve tavugu yikayip beraber ayni tencere de
üzerine 500 ml su koyarak iyice pisirin suyunu cekmeli
pisen pirincin icinden tavugu alip iyice didikleyin iplik iplik olmasi gerekli.
ellerim cok kirli oldugu icin bu asamayi resimleyemedim
pirincin üzerine sütü bosaltin didiklediginiz tavuk gögsünü ilave edin
el blendirindan iyice cekin icinde ne pirinc nede tavuk tanesi kalmamali
ocaga koyun kaynama noktasina gelince üzerine sekeri ilave edin karistirarak bir kac tasim kaynatin karistirmayi sakin birakmayin dibini cok kolay sarar
ocaktan alip
tel süzgecten süzerek baska bir kaba bosaltin
kasik yardimi ile iyice bastirarak elekten gecirin
tavuga ait lifli parcalar elekte kalmali süzdügümüz malzememizi
iyice karistirarak özlesmesini saglayin
kepce yardimi ile kaselere bosaltip üzerine tarcin serpistirin
servise hazirdir normal kolay tavuk gögsünden daha farkli bir lezzet oldugunu anlayacaksiniz
afiyet olsun dualara talibim dostlar yorumlariniz icin simdiden hepinize sonsuz sükran