SPAGETTİ BOLONEZ (BOLONEZ SOSLU SPAGETTİ) |
Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.
Bugün çay saati tariflerine ara verip nefis bir makarna ve sosuyla akşam yemeğinize renk katmaya geldim,)
Yapmayan varsa da duymayan yoktur herhalde, bolonez soslu spagetti'yi,kimine göre domatesli makarna olsa da,ben orjinal adıyla yayınlamak istedim.Tabi ki sosu biraz kendi damak tadıma göre ayarladım.Ama yine de içeriği hemen hemen aynı.Eğer hala denemediyseniz bu defa spagettinizi bu sosla deneyin derim,beğeni garanti ,)
Hepimize mutlu hafta sonları...
Diğer makarna tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
1 paket spagetti makarna (çubuk makarna) (ben yassı spagetti kullandım)
haşlamak için yeteri kadar su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz
makarnayı kavurmak için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
bolonez sos için:
6 adet orta boy domates
200 gr kıyma
1 diş sarımsak
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 adet defne yaprağı
1/2 yemek kaşığı domates salçası (ben kullanmadım ama dilerseniz kullanabilirsiniz)
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
pul biber
SPAGETTİ BOLONEZ (BOLONEZ SOSLU SPAGETTİ) |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle makarnayı haşlamak için derin bir tencereye yeteri kadar suyu,zeytinyağını ve tuzu alıp kaynamaya bırakalım.Kaynayan suya spagettileri bütün olarak bırakalım ve yapışmasını önlemek için arada karıştırarak kısık ateşte pişirelim.6-7 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır,ne çok pişmiş olsun ne de çok diri kalsın,paketin üzerinde önerilen dakikayı uygulamak da fayda var.
Spagettiler pişerken bir yandan da sos hazırlığımıza başlayalım,çünkü spagettileri hiç bekletmeden kavurup hazırlayacağız,(makarnayı süzdükten sonra,kesinlikle soğuk sudan geçirmeyelim,makarnanın lezzetini tamamen yok eden bir uygulamadır,aklınızda olsun ) makarna piştiğinde sos hazır olursa ikisini birleştirip aynı ısıda yemek mümkün olacaktır.
Sos için domatesleri,sarımsağı rendeleyelim.Dilerseniz kuru soğanı da rendeleyebilirsiniz yada benim gibi küçük küçük de doğrayabilirsiniz.
Bir yemek kaşığı yağı tavaya alıp ısıtalım.Isınan yağa kıymayı ekleyip kavuralım.Kavrulan kıymaya kuru soğan ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edelim.Ardından rendelenmiş domatesleri ve defne yapraklarını ekleyelim suyunu salıp çekene kadar pişirelim.Eğer salça kullanacaksak bu aşamada salçayı da ekleyebiliriz.Domatesleri suyunu saldıktan sonra tamamen kurutmadan biraz suyunu çektirelim,yoksa çok kuru bir sos olacaktır.Hazır olan sosa tuzunu baharatlarını da ekleyip ocaktan alalım.
Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla süzelim ve hemen kavuracağımız tencereye yağlarımızı alıp eritelim ve vakit kaybetmeden(yineliyorum!makarnayı soğuk sudan geçirmeyeceğimiz için çabuk yapışacaktır,bu nedenle seri olmak da fayda var) makarnayı ekleyip biraz tuzla kavuralım.
Kavrulan makarnayı servis tabağına alıp üzerine sostan döküp sıcak olarak servis edelim.
Not: Eğer makarnayı her hangi bir sebepten dolayı kavurmak istemiyorsanız,sosuna biraz daha yağ ilave etmenizi öneririm,aksi taktirde çok yavan olur.
SPAGETTİ BOLONEZ (BOLONEZ SOSLU SPAGETTİ) |
AFİYET,ŞEKER OLSUN...