hayirli sabahlar hayirli bir hafta dileklerimle canlar
sabah serifleriniz hayir olsun
günlük nasibimi acinca kitaptan paylasayim istedim sizlerle
kutsi hadiste buyuruluyor,ki
"Mümin kullarimdan birine bir bela ve hastalik verdigimde,bana hamd eder,verdigim bela ve hastaliga sabir gösterirse,yatagindan kalktiginda annesinden dogdugu günkü gibi günahlarindan temizlenmis olarak kalkar,.
(müsned)
sabir,Allah,in insanlara verdigi iyi kötü bütün rahmetlerin özüdür .
o öze ulasabilmek Allah,in rizasini kazanmaktir.zaten kulun da en büyük hedefi bu degilmidir ?
dolayisi ile insanin hak katindaki degeri sabri kadardir.
Arif akpinar
&&&&
tarifimize gelince canlar yine bana ait bir tarif
biliyorum cok tezat oldugumu ,lakin cevremde tariflerimi deneyen cok kisiden aldigim geri dönüsler
beni daha da cesaretlendiriyor bu konuda . kis günlerine degisiklik olsun diye ciktim yola
patates corbasini severim, lakin icine konulan kremanin yogun tadini damagimda his etmem bana kremayi istip onu iciyormusum hissini veriyor
o sebepten böyle denedim dilerim beyenirsiniz .geri dönün olurmu bana ya dur ,yada devam deyin ;)
malzeme
850 gr patates
1 kuru sogan
1 cay bardagi siviyag
1 kahve kasigi nisasta
yarim su bardagi süzme yogurt
1 kahve kasigi mercan kösk ( majoran )
7-8 su bardagi et suyu patatesin cinsine göre
yarim yemek kasigi tereyag
tuz karabiber muskat
patateslerimizi soyup dograyalim .soganimizi temizleyip yemeklik dograyalim
tencereye yagi koyup isitin .icersine sogani ekleyip kavurun
kavrulan soganlara nisatayi serpistirin
yogurdu ekleyip tencereye bir iki dakika karistirarak kavurun
üzerine suyunu ekleyin kaynamaya birakin
ilk asamada 7 bardak dolusu ekleyin koyuluguna göre kalan bir bardagi ekleyin
kaynayinca su ,icersine patatesleri ekleyin tuzunu karabiberini
mercan köskü ve az miktarda muskat ekleyip kaynamaya birakin
arada karistirin dibini sarmasin .ve kapagina dikkat edin tam kapatirsaniz tasabilir
yaklasik 20-25 dakika orta ateste kaynasin
pisen corbamizi el blendirindan cekelim koyulugu ayarlayalim
blendirdan cektikten sonra üzerine yarim yemek kasigi tereyag birakalim krema lezzetini ondan alalim
sicak sicak servise sunalim
afiyet olsun dualara talibim canlar