es selamü aleyküm dostlar
malesef bir iki gündür sayfamda bazi seyler yolunda degil .bu ruh halime yansimakta
canim birsey yapmak istemiyor hayir olsun diyelim bakalim .
sizlere bu gün sambali tarifi verecegim tarif bana ait .
malzeme
2,5 su bardagi irmik
1,5 su bardagi yogurt
1 su bardagi hindistancevizi rendesi
1 su bardagi seker
1 pk kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat
&
serbet 3 su bardagi seker
3,5 su bardagi su
1 kahve kasigi dolusu limon suyu
tatlimiza baslamadan öncelikle sekeri ve suyu bir tencereye koyup karistiralim ocaga koyup kaynatalim
kaynamaya baslayinca limonu ilave edip 12 dakika kaynatalim ve sogumaya alalim
serbetimiz soguk olmali tatlimiza dökerken
yogurt haric tüm kuru malzemeleri bir kapta karistiralim
yogurdu ekleyip elimizle iyice karistiralim
10 dakika dinlendirelim
tereyag ile yaglanmis borcam tepsiye bosaltip elimizle düzleyelim
elinizi hafif islatirsaniz yapismaz
isitilmis 180 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim
kizaran tatlimizi firindan alip birkac dakika dinlendirip üzerine soguk serbetimizi gezdirelim
dilerseniz serbeti verdikten hemen sonra dilimlerseniz ( serbetini cok daha iyi ceker)
serbetini cekip soguyunca dilimleyerek servise sunalim
Afiyet olsun dualariniza talibim