ÇÖKERTME KEBABI |
Dün mis gibi bir çorba içmiştik,bugün de ana yemeğe geçmek lazım diye düşündüm.Size en güzelinden bir kebap getirdim.Çökertme kebabını çok önceden yayınlayıp,güncellemek için yayından almıştım.İşte bugün güncelleme zamanı.Çok sık olmasa da,arada yaptığım nefis bir kebaptır ama bu defa bir değişiklik yapayım dedim.Patatesleri,kibrit çöpü şeklinde doğramak yerine rendeledim ,Çıtır çıtır oldular ancak kızgın ve bol yağda kızartmış olmama rağmen biraz fazla yağ çekti.Tabi bu da bana tecrübe oldu,bundan sonra eski usül kibrit çöpü şeklinde doğrayarak kızartacağım,size de öyle tavsiye ederim.Çökertme kebabını daha evvel denemediyseniz,şiddetle tavsiye ederim,tam bir ana yemek.Davet sofralarına da çok yakışıyor.
Diğer Ana yemek tariflerime BURADAN Et yemeklerine de BURADAN ulaşabilirsiniz.
ÇÖKERTME KEBABI |
MALZEMELER
5 adet orta boy patates
kızartmak için:
sıvı yağ
1 kg kadar jülyen doğranmış bonfile
2 orta boy kuru soğan
tuz
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
kekik
yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
yoğurt sosu için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
domates sosu için:
3 adet büyük boy domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
tuz
ÇÖKERTME KEBABI |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soyduğumuz patatesleri kibrit çöpünden biraz kalın olacak şekilde doğrayıp kızgın yağda kızartalım ve kağıt havlu serili tabağa alalım.Yada benim bu defa yaptığım gibi rendeleyip de kızartabilirsiniz.Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi fazla yağ çekiyor,bu nedenle en güzeli kibrit çöpü şeklinde doğramak.
İkinci aşamada sıvı yağımızı tencereye alıp kızdıralım ve etlerimizi ekleyip önce yüksek ateşte biraz mühürleyelim,sonra ateşin altını kısıp pişmeye bırakalım.pişen etlere,tuzunu ve piyazlık doğranmış soğanları da ekleyip kavurmaya devam edelim.Soğanlar yeteri kadar kavrulunca baharatlarını da ekleyip ocaktan alalım.
piştikten sonra baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatalım.(ben bonfile kullandığım için su ilave etmeme gerek kalmadı,kendi suyuyla pişti,üstelik lezzeti garanti,ama siz başka et türü kullanırsanız,pişmediği takdirde biraz sıcak su ilave edebilirsiniz ).
Üçüncü aşamada, rendelenmiş domatesleri,bir diş sarımsağı ve tuzu karıştırıp, suyunu salıp çekene kadar pişirelim.ama suyunu çok çektirmeyelim.
Dördüncü aşama da ise ,rendelediğimiz sarımsakları yoğurda ilave edelim,dilersek birazda tuz ilavesiyle iyice karıştırıp bir kenara alalım.
Son aşama olan servis aşamasında ise, servis tabağına patates kızartmasıyla kaplayalım,üzerine et,onun üzerine sarımsaklı yoğurt,en son da domates sosu döküp sıcak olarak servis edelim.