es selamü aleyküm canlar
bir gün bir mesaj aldim söyle yaziyordu
abla berliner yapabilirmisin ?.dedim insAllah yapariz ablasi sorun degil .disarida satilanlar cok zaman insanin icine sinmeyince bu istegi dikkate aldim .disarida satilanlar acaba hangi yagda kizardi recelinde jelatin varmi düsüncesi insanin kafasina takilan noktalar
bu gün aksam biraz bos vaktim olunca dedim deneyeyim birazda kafa dagitma cabasi
defterlerimde kayitli bir tarifim vardi hamurunu yogurup kizimi yatirmaya gidip gelinceye kadar kabarmis kizarttim doldurdum derken bu vakit oldu :)
dilerim beyenirsiniz
malzeme
500 gr un
42 gr maya
80 gr seker
125ml ilik süt
80 gr oda isisinda tereyag
2 yumurta
kizartmak icin yaklasik 750 ml siviyag
üzerine serpmek icin pudra sekeri
ve iclerine doldurmak icin arzu ettiginiz bir kavanoz recel
yogurma kabimiza mayayi ufalayalim üzerine tereyagini sekeri sütü ilave edip karistiralim
yavas yavas unu ilave ederek güzelce yoguralim
agizini kapatip mayalanmaya birakalim
mayalaninca hamurumuz bir kez daha yogurup 15 dakika daha bekleyelim
avcumuzun büyüklügünde bezelere ayiralim 14 tane cikiyor üzerini ötüp 30 dakika
daha mayanlamasi icin bekleyelim
yagimizi ocaga koyup isitalim
kabaran bezeleri sekillerini bozmadan bir spatula ile alalim yagimiza birakalim
derin bir tava kullanmalisiniz kapagida olmali hamurlari salinca kapagini bir dakikaligina kapatin kabarmasi icin
bir tarafi kizarinca diger tarafini cevirelim her bir tarafi 3 dakika kizarmali ben biraz fazla kizarttim icinin cig kalma korkusudan dolayi ates cok harli olmamali cokda az olmamali
geri kalan hamurlarimizida ayni sekilde kizartalim
kizaran hamurlarimiza bir siringa yardimi ile recel dolduralim .
her bir hamura yaklasik yarim yemek kasigi kadar olmali biraz soguyunca bol pudra sekeri serpistirelim
servise hazir afiyet olsun dualariniza talibim
not düsmek istedim
hamurlarinizi kizartirken kapak kapatinca kapaginda nemden dolayi su birikebilir dikkatli olmanizi istiyorum .kapagi hemen kaldirip egmeden yan tarafa cekin sakin tavanin icersine tutmayin
ve her defasinda kurlayin
ve cocuklar mutfaktan uzak durmali
yagdan cok korkarim bu tarif icin degil ne zaman kizarmta yapacaksaniz cocuklar olmamali
aman dikkat canlar